Pikavci za cirkulaciju

Akupresurni valjčići odnosno pikavci odlični su u borbi protiv celulita. Vježbe možete izvoditi kod kuće, a ako je ikako moguće svaki dan, i to barem pola sata. Pikavci su odlični jer pritišću akupresurne točke i na taj način potiču cirkulaciju koja je važna u borbi protiv te ženske pošasti.

Vježba za vanjski dio bedara

Sjednite na pod tako da vam je pikavac ispod vanjske strane bedra. Ruke stavite na pod paralelno s ramenima. Savijte stražnju nogu tako da vam služi kao oslonac Pomičite se po pikavcu naprijed-nazad, pazeći pri tome da vam je cijela težina na nozi ispod koje se nalazi pikavac.Vježba za stražnjicu

Legnite na pod, pikavac stavite ispod stražnjice, a noge podignite u položaj od 90 stupnjeva. Raširite ruke i njima se koristite da pomičete stražnjicu lijevo-desno tako da svaki put koljenima dodirnete pod. Vježbu morate izvoditi tako da pikavac prođe preko cijele stražnjice.

Vježba za stražnjicu i stražnji dio bedara

Sjednite na pod, a pikavac stavite ispod jedne strane stražnjice. Podignite nogu na kojoj sjedite i istovremeno se povucite naprijed po pikavcu. Ponovite i s drugom nogom.

Vježbe izvodi instruktorica Ivana Topolovac iz zagrebačkog studija Sixth Sense Pilates.