Priprema, pozor, skijanje...

Vrijeme je da ojačate mišiće nogu i poradite na ravnoteži, što će vam omogućiti da bez bolova, ali i straha od ozljeda, stanete na skije.

Početni položaj: legnete na pod, ruke stavite uz tijelo, zdjelica je priljubljena uz pod. Stopala stavite na loptu, koljena moraju biti stisnuta. Podižite zdjelicu od poda, po prilici do visine lopatica. U tom položaju dignite i ispružite nogu (90 stupnjeva) i zadržite tu poziciju nekoliko trenutaka. Nakon toga se vratite u početan položaj tako da prvo spustite nogu, a zatim kralježak po kralježak te na kraju zdjelicu. U početku izvodite vježbu po pet puta sa svakom nogom, a zatim postupno povećavajte broj izvođenja.

Na pokretnom disku izvode se vježbe u stojećem ili sjedećem položaju, i to tako da se tijelo rotira na jednu pa na drugu stranu. Na ovaj se način vježba ravnoteža te se jačaju mišići natkoljenice i cijeli trbušni zid s naglaskom na kosim trbušnim mišićima. U sjedećem položaju, kada su koljena savinuta, naglasak je stavljen na trbušne mišiće i održavanje ravnoteže.

Vježbe izvodi Ivana Topolovac iz zagrebačkog studija Sixth Sense Pilates.