Pilates mat

Pilates mat podrazumijeva vježbe koje se izvode na prostirci uz rekvizite kao što su lopta, magic circle, elastična traka i drugi. Ove su vježbe prilagođene osobama različite razine znanja i tjelesne kondicije. Kroz vizualizaciju, jačanje i istezanje tijela, umna se životnost i poboljšani krvotok vraćaju u neaktivne moždane stanice.

Pomlađen duh misli i pokreta prvi je korak prema smanjenju stresa, gracioznosti pokreta, žustrosti i većem uživanju u životu. Istodobno izvodite vježbe snage i učite na opušten način izlagati se naporu koje će vaše tijelo slijediti.

Cilj vježbi na prostirci jest stvoriti prirodan slijed pokreta te postupno povećati dinamiku i energiju kojom izvodite te pokrete, a da pritom ne gubite kontrolu. Pokreti su smišljeni da pokrenu područje oko želuca, kukova, donjeg dijela leđa i stražnjice, koji predstavljaju središte tijela tj. „središte moći“. Ujedno pomažu u očuvanju dobrog držanja i usklađenosti pokreta. Oni su presudni za ispravno korištenje mišića i olakšavaju čak i najteže dnevne zadatke.

Mnogi rekreativci su navikli na bolove od vježbanja i na neki su način ovisni o njima, ali takvi bolovi nisu znak da je vježbanje uistinu učinkovito. Mišići bole zbog gomilanja mliječne kiseline u njima, nepravilnog istezanja ili kidanja mišićnog tkiva. Energija koju tijelo treba utrošiti da popravi štetu ili spriječi umor, upravo je ono što smanjuje djelotvornost vježbanja.

Brigu o pravilom izvođenju vježbi prepustite našim instruktorima koji će se pobrinuti da postupno usavršite određeni program, prateći dinamiku Vašega napretka.

nazad