Pilates općenito

Pilates metoda oblikovanja tijela je sustav vježbi istezanja i snage koji je prije devedeset godina razvio Joseph H.Pilates. Taj sustav jača i oblikuje mišiće, ispravlja držanje tijela, daje nam gipkost i ravnotežu, ujedinjuje tijelo i um te usavršava oblik tijela. Pilates metoda se, više od devet desetljeća uspješna, ističe kao isprobana formula mudrosti, koja donosi neupitne rezultate.

Razvijena je da stvori zdravo tijelo, zdrav um i zdrav život. Pilates filozofija usmjerena je na uvježbavanje tijela i uma, da djeluju zajedno prema ostvarenju sveukupne tjelesne kondicije. Kroz koncentrirani i stvaralački napor i Vi ćete uživati u bezbroj blagodati ove jedinstvene metode oblikovanja koja budi vaše tijelo putem pokreta, te vaš um putem svjesnog mišljenja. Ova kombinacija stvara dodatnu pogodnost Pilates metode: oživljava duh, što je presudno za dobro zdravlje, zdrav duh i zdravo tijelo. Joseph Pilates vjerovao je u moć uma da nadzire tijelo i svoju teoriju dokazao je puno puta tijekom dugogodišnjeg istraživanja i vježbanja.

Ljepota Pilates vježbi jest da, kad počnete razumjevati bit njihove filozofije, pokrete možete prenijeti u bilo koju situaciju. Svaka je vježba sama po sebi važan pokret i može se koristiti kao način istezanja i pravilnog kretanja kroz dan. Ona nije ograničen i propisan način vježbanja. Mnogi te vježbe koriste radi poboljšanja drugih aktivnosti, pa je tako i sportaši koriste u profesionalnom sportu.

Pilates metoda može promjeniti način na koji se odnosite prema vlastitom tijelu i način na koji ga nosite kroz život. Moć kojom svi možemo preuzeti nadzor nad našim blagostanjem je zapanjujuća. Ona počinje tako što postajemo svjesni svog tijela kao dijela svog stvaralačkog uma. Svi smo rođeni s tom moći, i moguće je stvaralački stopiti moć svog uma s pokretom tijela, i to na način koji je učinkovit i izrazito ugodan.

Važno je razumjeti Vašu ulogu u svemu tome.
Koliko uložite, toliko će Vam se i vratiti.

nazad